När man befinner sig i ung ålder är det inte alltid möjligt att undvika urin-olyckor, och för barn som varje dag tar sig till skolan kan ämnet kännas stressigt. Många tankar flyger runt i huvudet kring huruvida man kommer att bli retad eller inte samt vad man ska ta sig till och olyckan inträffar under en lektion. För att ens barn ska kunna få en lugn och trygg tillvaro har Dry & Cool uppfunnit ett ultimat inkontinenshjälpmedel som fungerar felfritt i alla väder.

Underkläder som hjälper i alla lägen

Webbutiken Dry & Cool har lanserat en produkt som kommer till stor hjälp vid urininkontinens hos barn. Vi talar givetvis om deras kända underbyxor som till största del är tillverkade av bomull, med en 5 % elastan. Dessa underbyxor har en inre absorberande del som enbart är gjord på bomull och har som syfte att hindra urin från att läcka igenom. De kan bli fyllda med så mycket som 80 ml i deras kalsonger samt 75 ml i deras inkontinenstrosor utan att någonting läcker igenom. På så sätt kan ens barn fokusera på allt det viktiga och roliga under vardagen utan att behöva skämmas eller oroa sig för dömande blickar.

En fråga som många säkerligen ställer sig är huruvida underkläderna liknar blöjor eller inte. Med tanke på att de absorberar urin borde de väl vara ganska klumpiga? Svaret är ett snabbt och enkelt ”nej”. Inkontinensunderkläderna liknar vanliga trosor och kalsonger och har – trots sin absorberande förmåga – inget klumpigare utseende än helt ordinära underkläder. Om ens barn bär inkontinensunderkläderna kommer detta därför inte att synas alls från utsidan. Om det skulle vara så att en olycka sker kan man efteråt tvätta underkläderna i 60 graders värme utan att de slits ut på något vis.

Storlekar som passar alla

Självfallet ser alla barn olika ut, och för att tillgodose varje enskild individ erbjuder Dry & Cool sex olika storlekar som passar tjejer samt sju olika storlekar som passar killar. Underbyxorna kan bäras av barn från åldrarna 5 till 16. Om man införskaffar sig inkontinensunderkläderna hos Dry & Cool kommer man att få tillgång till en guide som förenklar storleksvalet och på så vis gör det lättare att välja de rätta underkläderna.

Bara för att underkläderna räknas som ett hjälpmedel betyder detta givetvis inte att de måste se tråkiga eller fula ut. Tvärtom! Inkontinensunderkläderna är mycket moderna, coola och skiljer sig inte alls från de vanliga trosorna och kalsongerna som barn i den åldern använder. Samtidigt har Dry & Cool varit smarta med färgvalen och valt att avstå från exempelvis röda färger. Rött avslöjar väldigt lätt om materialet är vått eller torrt, och Dry & Cool har därför enbart designat underkläder som gömmer det våta väl. Underkläderna har heller aldrig bara en färg, utan pryds istället av mönster och olika färgskalor som gömmer det våta.

Sist men inte minst är det värt att nämna hur Dry & Cool snabbt kan kontaktas genom telefon eller e-mejl om det skulle vara så att man har några frågor eller funderingar kring deras produkter. Satsa på inkontinensunderkläder redan idag och gör barnens vardag bättre!