Det var mycket man inte trodde skulle slå via Internet när det väl introducerades som den nya stora saken i vanliga hushåll. Köpa skor över nätet, arbeta i virtuella kontor eller handla basvaror som mat. Det var på 1990-talet ganska främmande att man skulle sitta hemma, plocka ihop sin matkasse i en virtuell butik, betala den online och sedan får den levererad till dörren. Det var en uppgift man såg som relativt otänkbar. Frukt och grönsaker exempelvis är det en vana att gärna stå vid disken och plocka ut exakt de exemplar man tycker ser bäst ut.

 

Men tjänster som matkassebutiker.se har bevisat att det endast var en fråga om tid, tillförlit och vana vid den nya teknologin innan detta skulle bli lika självklart som att beställa hem en bok från en onlinebutik.

 

I tider när varje minut är betydelsefull

Det är egentligen inte särskilt förvånande att tjänster där man kan beställa hem matkasse till slut har slagit igenom stort. Vem har inte sett filmer om familjer med butler och dagdrömt hur bekvämt samt lyxigt det skulle vara att ha en själv hemma? Någon som tog hand om de där vardagliga sysslorna vilka måste göras men som endast tar upp tid som kunde ägnas åt annat, något man njuter av att göra. På sätt och vis är detta en tjänst som uppfyller den dagdrömmen till del.

 

Man kan sitta i sitt hem, logga in på butiken online, beställa varor utan att behöva leta parkering eller släpa bärkassar i kollektivtrafiken, man behöver inte trängas med andra i den fysiska butikens gångar eller framför kyl- och frysdiskar. Dessutom slipper man att stå i kassakö vänta på sin tur, hala upp varorna på bandet för att sedan behöva packa ner dem själv.

 

I vår vardag där varje ledig minut räknas är detta ett sätt att handla mat som ger tid över för annat. Över tid blir det många timmar när minuterna räknas ihop.

 

Inte enbart bekvämt

 

Dessutom behöver matkasse på nätet inte kosta mer än motsvarande innehåll som plockas ihop i fysisk butik. Eftersom en butik online ofta kräver mindre personalstyrka kan priserna också hållas nere. Naturligtvis håller en hemlevererad kasse också lika bra kvalitet och detta är ganska givet eftersom onlinebutikerna till viss del lever på bekvämligheten men i allra högsta grad överlever på att kvalitén aldrig försummas. Vanliga människor skulle ganska omgående sluta handla på nätet om så en enda leverans inte visade sig motsvara förväntningarna.

 

Personlig plockare och bärare

 

Den absolut största fördelen med hemleverans av basvaror är dock bekvämligheten. Att kunna få hem det som behövs för skafferi, kyl och frys utan att ens behöva lämna bostaden, sedan kunna ta emot allt i dörren utan vidare krångel eftersom allt redan betalats i den virtuella kassan.

 

Idag finns en rad olika tjänster med portaler där man kan handla sin mat online och med tiden kommer det både tillkomma fler i antal och priserna säkert bli lägre allt eftersom antalet kunder växer som minskar kostnaderna för utkörning.