Är du less på att vara ensam? Känner du att du saknar någon att dela ditt liv med? Tycker du att du har provat allt? Ge inte upp. Det finns någon där ute som väntar på just dig. Du behöver bara ge dig ut på jakt. Och de bästa jaktmarkerna är dejtingsidor.

Vad är en dejtingsida?

Du har säkert hört talas om olika dejtingsidor förut. I dag finns det mängder av dem på nätet. Ingen är den andra helt lik. En dejtingsida är en plats på nätet där du kan träffa andra singlar. En samlingsplats för alla som letar efter en livskamrat. Allt du behöver göra för att kunna möta andra singlar är att registrera dig.

Vilken sida ska man välja?

Då det finns mängder av olika dejtingsidor, kan det ibland vara svårt att bestämma sig för vilken man ska välja. Börja med att fråga dig själv vad du söker. Vad är det som är viktigt för just dig? Är utbildning och karriär extra viktigt för dig? Letar du efter yngre eller äldre singlar? Vad har du för intressen? Det finns en dejtingsida för alla typer av människor. Prova dig fram och se vilka som passar just dig och ditt dejtande.

Om du behöver tips på olika dejtingsidor, kan du hitta några hos Datingpilot.

Hur fungerar registreringen?

För att komma igång med onlinedejting, behöver du som sagt registrera dig på en dejtingsida. Att registrera sig är ofta riktigt enkelt och tar ofta inte mer än ett par minuter. Ofta får du svara på några frågor om dig själv och dina intressen. Svaren används sedan för att kunna matcha ihop dig med likasinnade medlemmar på sidan.

I de flesta fall behöver du även fylla i en medlemsprofil. I din profil ska du kort skriva om vem du är och vad du letar efter. Det är din profil som lockar andra singlar till dig, så var noga med vad du skriver. En bra profil ska vara positiv och glad.

Nu kan äventyret börja

Det är först efter registreringen som det roliga börjar. Det är nu du kan börja få kontakt med andra medlemmar på dejtingsidan. På många dejtingsidor finns det en chattfunktion. Det är med hjälp av den som du kan skriva till personer du är intresserad av. Det är genom chatten som du kan lära känna andra singlar innan du bestämmer dig för om du vill träffa dem i verkligheten eller ej.

Se till att du verkligen känner dig trygg med personen innan ni börjar prata om er första riktiga träff. Om du inte känner dig trygg, är det bäst att låta bli. Ingen ska känna sig tvingad att träffa någon de inte känner sig säker med. Det gäller såklart båda parter. Det är viktigt att respektera detta. Man ska både kunna säga nej och själv kunna ta ett nej.

Börja träffas

När du väl har hittat någon som du verkligen klickar med, kan ni börja planera en träff. Att planera en första dejt kan vara fantastiskt roligt och pirrigt. Det är ju ändå en av höjdpunkterna med onlinedejting. Man bör dock tänka på att välja en plats där ni inte är helt ensamma. Ses gärna på en restaurang eller se en biofilm tillsammans. Men se alltid till att det är på en tidpunkt där ni vet att det kommer finnas andra människor runt er. Detta är för er egen säkerhet. Man kan aldrig vara för försiktig när det kommer till att träffa någon för allra första gången. Din dejt kanske verkar som en ängel, men du kan aldrig vara helt säker på hur de beter sig i verkligheten. Därför är det bäst att träffas på dagen bland andra människor. Berätta gärna för någon du känner att du ska ut på en dejt.